De Bekkerie is een "Huis van de Wijk". Er vinden allerlei activiteiten plaats en er zijn diverse inloopmogelijkheden waar je zonder afspraak kunt binnenlopen.

Informatie-en Adviespunt

Eén van deze activiteiten is het Informatie-en Adviespunt. Dit is een “loket” waar je terecht kunt met vragen over wonen, welzijn, werk, inkomen en zorg. Vrijwilligers helpen je graag op weg met eenvoudige vragen of helpen je met het invullen van formulieren. Zijn de vragen wat lastiger te beantwoorden, dan verwijzen ze door naar de juiste instantie of het Sociaal Wijkteam.

Het Informatie-en Adviespunt is elke woensdagmorgen open van 9.00 tot 12.00 uur. 
Kijk ook eens op de website van Bewonersondersteuning Venlo of Samen zijn wij Venlo.

Kienen

Elke 3e maandag van de maand organiseert de Bekkerie een middag kienen met de leukste prijzen. Het kienen is van 14.00 tot 17.00 uur en kost € 5,- p.p. voor de gehele middag. We vragen een bijdrage van €1,- voor onbeperkt koffie en thee voor die middag. Andere consumpties kunnen via de menukaart besteld worden.


creatief

Creatief atelier

Elke woensdag, donderdag en vrijdag kan iedereen met een indicatie deelnemen aan creatieve activiteiten in het atelier van de Bekkerie. Er worden samen diverse woonaccessoires gemaakt zoals krukjes, kastjes, kussens, vaasjes, schilderijen en placemats. Verder maken we armbandjes, tassen van spijkerstof en hoesjes voor je mobiel. Alle creatieve werkstukken worden gemaakt met vrolijke kleuren en de creativiteit straalt er vanaf. Neem eens een kijkje in ons winkeltje!

Wil je zelf een mooi schilderij voor je thuis, een unieke tas of een mooi armbandje laten maken, geheel naar jouw wensen? Loop eens binnen bij de Bekkerie om te zien wat we voor je kunnen ontwerpen. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan nieuwe materialen zoals verf, kralen en stof.

Ons creatief atelier is altijd op zoek naar stukjes stof, kralen, ritsen, lint, oude spijkerbroeken, verf etc. Heb je thuis nog iets liggen? Da zijn we hier heel blij mee.


haak in


Haak In

Iedereen is van harte welkom op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur om te komen haken en breien in het creatief atelier van de Bekkerie. Kun je nog niet haken of breien en wil je dit graag leren? “Haak In” heeft elke dinsdag 2 vrijwilligers die het graag aan je uitleggen. Ook voor hulp bij je eigen haak- en brei-projecten kun je bij ze terecht. Natuurlijk draait het ook om de gezelligheid en het samen creatief bezig zijn.

Alle materialen om te kunnen haken en breien zijn ruim voldoende aanwezig. We vragen een bijdrage van €1,- voor onbeperkt koffie en thee voor die middag. Jong of oud, iedereen is welkom dus haak gezellig in!

 


Meer informatie?

Bel naar 077-3968144 of stuur een e-mail naar info@debekkerie.nl.

 

 

 

Nieuws